Lagjet “Mati 1” dhe “Bregu i Diellit” në Prishtinë janë pa energji elektrike, qysh nga orët e mbrëmjes së djeshme.Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka thënë se sipas informatave që ka nga KEDS-i në Matin 1 është shkyçje e planifikuar dhe pritet që energjia elektrike të kthehet rreth orës...
Diaspora shqiptare dhe familjet tona po dalin sërish garantuesit e republikës sonë, duke siguruar një mbarëvajtje të lirë dhe të sigurt financiare në tregun ekonomik.Remitencat, mjetet financiare të ardhura nga diaspora shqiptare. Si fillojnë, kah kalojnë, kënd e furnizojnë, si shpërndahen, kush përfiton, si shpenzohen, si tatimohen dhe si...
Përkrahja e të rinjëve në ndërmarrësi mund të kontribuojë shumë në zhvillimin ekonomik të vendit, sot dhe në të ardhmen.Zhvillimi i ndërmarrësisë tek të rinjtë është një mjet i rëndësishëm për zhvillimin e kapitalit njerëzor dhe potencialit ekonomik të rinisë, si dhe stimulimin e një rritjeje të qëndrueshme ekonomike. Këto...
Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti ka thënë se deputetët e Kuvendit të Kosovës që nga fillimi i pandemisë kanë marrë 2 milionë euro paga.Këtë deklaratë, Ahmeti e bëri përmes një postimi në Facebook.”Prej fillimit të pandemisë deputetët e Kuvendit kanë marr 2 milionë euro paga”, ka shkruar Ahmeti.
Që pas orës 22:30 të së premtes banorët e lagjes “Bregu i Diellit” kanë mbetur pa energji elektrike.Sipas zëdhënësit të KEDS-it, Viktor Buzhala, kjo pjesë e Prishtinës ka mbetur në terr tash për më shumë se 12 orë për shkak të një defekti.“Ka defekt. KEDS është duke e bërë...
Është bërë e ditur se mërgimtarët nga Zvicra prijnë për nga numri i ardhjeve në Kosovë këtë vit, për dallim nga shtetet e tjera nga bota, me theks të veçantë nga Evropa, shkruan albinfo.ch.Sipas të dhënave nga Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari” dhe Byroja Kosovare e Sigurimeve, në...
Sipas Jamie Dimon, president dhe CEO i JPMorgan Chase, liderët më të suksesshëm kanë disa tipare kyçe,“Përulësia, transparenca, korrektesa dhe të qenët autentik” janë më të rëndësishme – “jo të qenët personi më i zgjuar në dhomë apo ai që punon më shumë”.Dimon, i cili drejton bankën më të...
Shteti ende nuk ka të dhëna zyrtare për dëmet e shkaktuara në ekonomi nga pandemia COVID-19. Kësisoj, për rënien e punësimit në pandemi po vazhdon të heshtë Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), e cila është e thirrur për të nxjerrë rezultatet e papunësisë, por që deri tash drejtues...
Liberalizimi i vizave për qytetarët e Kosovës nuk do të ndodh këtë vit.Megjithëse pritjet kanë qenë të larta që gjatë presidencës gjermane të Këshillit të BE-së të arrihet një gjë e tillë dhe pavarësisht plotësimit të të gjitha kritereve e takimit që pritet të mbahet gjatë javës së ardhshme...
Krijimi i tregut të përbashkët rajonal apo si njihet ndryshe me emrin mini–Shengen, është më i avancuar dhe më përfitues sesa Marrëveshja për tregti të lirë, CEFTA, thotë Arian Zeka, kryeshef ekzekutiv në Odën Ekonomike Amerikane në Prishtinë.Udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor, më 10 nëntor kanë nënshkruar një deklaratë të...