Shoqata e Bankave të Kosovës reagon ndaj sulmit të armatosur në bankë

Shoqata e Bankave të Kosovës vlerëson se gjendja e sigurisë në vend për bizneset dhe
në veçanti për sektorin bankar është alarmues dhe po përkeqësohet në vazhdimësi. Sot
është sulmuar një nga bankat komerciale në Prishtinë përmes përdorimit të armëve të
zjarrit dhe eksplozivit. Sektori bankar dënon këtë akt të ligë të kryer nga grupe kriminale
të cilat nuk hezitojnë aspak që të përdorin mjete eksplozive dhe armë zjarri për të arritur
qëllimet e tyre, qoftë edhe në lagjet dhe rrugët më të frekuentuara të kryeqytetit. Kjo
gjendje e sigurisë është e papranueshme, si për sektorin bankar ashtu edhe për
komunitetin e bizneseve dhe për shoqërinë tonë.

Sulmi është kryer në rrugën “B” ku përveç dëmeve të shkaktuara ndaj bankës dhe
bizneseve përreth janë dëgjuar edhe të shtëna me armë zjarri kundrejt zyrtarëve të
sigurisë dhe në drejtim të objekteve përreth duke rrezikuar edhe banorët e zonës.
Muajin e kaluar një sulm i ngjashëm është kryer kundër një banke tjetër komerciale në
Ferizaj me përmasa të ngjashme të dëmeve si dhe me shkallë të lartë të rrezikut.
I bëjmë thirrje Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe institucioneve të sigurisë që të
veprojnë me shpejtësi dhe vendosmëri kundër këtyre grupeve të cilat kanë shpeshtuar
sulmet dhe kanë rritur intensitetin dëmeve dhe shkallën e rrezikut për jetën dhe pronën.
Shoqëria jonë nuk duhet të toleroj që të humbet siguria në vend dhe të terrorizohen
bizneset dhe qytetarët nga banda kriminale kudo në Kosovë.

Lini një koment!