Zvicra ndalon edhe udhëtimet tranzit nga 31 gushti

Nga 31 gushti njerëzit nuk do të lejohen të hyjnë në Zvicër nga një vend i koronavirusit “me rrezik të lartë” në një fluturim tranzit përmes një vendi jo me rrezik, kanë njoftuar autoritetet.

Ata që vijnë në Zvicër nga vendet “me rrezik të lartë” duhet t’i nënshtrohen një karantine dhjetë ditore ose të përballen me një gjobë. Lista e vendeve që konsiderohen me rrezik të lartë azhurnohet rregullisht nga autoritetet.

“Deri më tani, ka qenë e mundur të anashkalohen kufizimet e hyrjes duke udhëtuar përmes aeroporteve në vendet që nuk janë në listën e rrezikut të lartë,” thuhet në një deklaratë të Sekretariatit Shtetëror për Migracionin (SEM) të Premten, shkruan albinfo.ch.

Në mënyrë efektive, vendi i nisjes tani numërohet, jo vendin ndalues, sqaroi deklarata.

Për shembull, nuk do të jetë më e mundur për shtetasit e vendeve të treta (jo-Bashkimi Evropian / EFTA) të fluturojnë në Zvicër nga Sh.B.A. (në listë, kështu që kanë nevojë për karantinë) përmes Torontos (në Kanada, jo në listën e rrezikut).

Në çdo rast, ata që udhëtojnë nga shumica e vendeve jo-Shengen, përfshirë SHBA, mund të mos hyjnë në Zvicër, përveç në raste të jashtëzakonshme. Qytetarët dhe banorët e Zvicrës mund të hyjnë gjithmonë, përcjell tutje albinfo.ch.

Por pasagjerët që udhëtojnë nga një vend me rrezikshmëri të lartë do të jenë në gjendje të hyjnë në Zvicër edhe nëse kanë një ndalesë ndalimi në një vend me rrezik të lartë, me kusht që të mos largohen nga zona tranzitore e aeroportit, tha SEM.

Këtu dha shembullin e pasagjerëve nga vendet e treta në listën e përjashtimeve në Urdhrin COVID-19, të tilla si Japonia, Australia ose Zelanda e Re, të cilët mund të hyjnë në Zvicër edhe nëse duhet të ndryshojnë fluturimet në një vend me rrezik të lartë në si Turqia, sepse nuk kishte fluturime direkte.