Zvicra shton listën e vendeve me rrezik

Zvicra ka shtuar disa vende në listën e saj të territoreve me një variant shqetësimi Covid dhe ka shtrënguar kërkesat e hyrjes.

Këto përfshijnë ardhjet nga Mbretëria e Bashkuar, Holanda dhe Republika Çeke. Gjithashtu së fundi u shtua edhe Danimarka, Angola, Zambia dhe Australia, përcjell albinfo.ch.

Në listë janë edhe Hong Kongu, Afrika e Jugut, Belgjika dhe Izraeli.

Udhëtimet nga Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambiku, Namibia, Zimbabwe dhe Afrika e Jugut janë pezulluar.

Udhëtarët që vijnë nga ato vende do të duhet të tregojnë se janë plotësisht të vaksinuar, të kenë një test negativ në 48 orët e mëparshme dhe më pas do të duhet gjithashtu të karantinohen për 10 ditë.

Zyra Federale e Shëndetësisë ka sqaruar këshillat e saj të mëparshme se nuk është e nevojshme të keni një pasaportë zvicerane ose rezidencë Shengen për të hyrë.

Autoritetet pranojnë se situata po ecën me shpejtësi dhe mund të ndryshojë në një njoftim të shkurtër.