Çmimet e energjisë elektrike në bursë u rritën në 232.39 euro

47

Çmimet e energjisë elektrike për të premten në shumicën e bursave evropiane të energjisë u rritën. Në Bullgari rritja është mbi 25%. Me 232.39 euro (454.52 leva) për një megavat-orë, çmimi në vendin tonë renditet ndër pesë më të lartat në Kontinentin e Vjetër, sipas të dhënave nga platforma energylive.cloud.

Në segmentin “ditë përpara” për të premten, para nesh janë vetëm Greqia, Italia, Hungaria dhe Sllovenia. Vetëm një ditë më parë – të enjten, rryma elektrike në vendin tonë tregtohej për 185 euro (362,09 leva).

Nga fillimi i tetorit, çmimi mesatar i energjisë elektrike në Bullgari është 190,30 euro (372,19 leva) për një megavat orë, ndërsa nga fillimi i vitit – 84,54 euro (163,35 leva) për MWh, sipas të dhënave të platformës.