BQE: Euro dixhitale duhet të ketë një rol të kufizuar, fillimisht

0
18

Një euro dixhitale, e cila aktualisht është duke u dizajnuar nga Banka Qendrore Europiane, duhet të ketë një rol të kufizuar fillimisht pasi mund të çrregullojë sektorin bankar dhe të zgjerojë më shumë rolin e bankës qendrore, tha të martën, Presidenti i Bundesbank, Jens Weidmann.

“Një qasje graduale mund të ketë kuptim duke pasur parasysh rreziqet e përfshira, kjo do të thotë një euro dixhitale me një grup specifik karakteristikash dhe mundësi për të shtuar funksionalitete të tjera më vonë,” tha Weidmann në një konferencë.

Banka Qendrore Europiane i dha dritë jeshile euros dixhitale në fillim të kësaj vere, por fillimi i funksionimit të monedhës mund të jetë pesë vite larg.

Reklama e sponzorizuar

Pasi Banka deklaroi se do ti duhet një testim dy vjeçar që do të shqyrtojë “çështjet kryesore në lidhje me hartimin dhe shpërndarjen” e euros dixhitale dhe do të analizojë ndikimin e saj të mundshëm në treg. Dhe pas kësaj, do të përpiqet të fillojë zhvillimin e euros dixhitale, një proces që “mund të zgjasë rreth tre vjet”.

Ndër shqetësimet e tij kryesore, Weidmann argumentoi se në kohë krize, konsumatorët mund të nxitojnë të konvertojnë depozitat e tyre bankare në para të bankës qendrore, duke destabilizuar sistemin financiar pasi tërheqin një burim kryesor financimi./ Reuters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here