CEO i kompanisë së duhanit merr vendimin e rëndësishëm, kërkon ndalimin e shitjes dhe pirjes së duhanit

0
76

Shefi ekzekutiv i Philip Morris International, prodhuesi i cigareve Marlboro jashtë SHBA, tha se kompania e tij do të ndalojë shitjen e cigareve në MB brenda një dekade.

CEO Jacek Olczak i tha The Mail se lëvizja ishte pjesë e qëllimit të kompanisë për t’u bërë ‘pa duhan’ dhe për të ndihmuar në përfundimin e përdorimit të cigareve tradicionale.

Olczak gjithashtu i bëri thirrje qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar që të nxjerrë jashtë ligjit cigare brenda një dekade, duke i krahasuar ato me makinat me gaz, të cilat do të ndalohen të shiten në vend duke filluar në 2030, sipas The Telegraph.

Reklama e sponzorizuar

“Ne mund ta shohim botën pa cigare,” tha ai. “Dhe në të vërtetë, sa më shpejt të ndodhë, aq më mirë është për të gjithë. Me rregullimin dhe informacionin e duhur, mund të ndodhë 10 vjet nga tani në disa vende. Dhe ju mund ta zgjidhni problemin një herë e përgjithmonë.”

Philip Morris International është i ndarë nga Philip Morris USA, i cili prodhon cigare Marlboro në SHBA dhe është një ndarje e korporatës amerikane të duhanit Altria. Ai u nda nga Philip Morris USA në 2008 dhe kohët e fundit njoftoi planet për t’u shndërruar në një kompani pa duhan, si dhe synimin e saj për të blerë kompaninë farmaceutike britanike Vectura Group, e cila prodhon aparate për astmë.

Grupet ‘anti-pirja e duhanit’ në Mbretërinë e Bashkuar kritikuan shitjet, duke akuzuar kompanitë e duhanit se u përpoqën të pozicionohen si anti-pirja e duhanit ndërsa shesin ende produkte të duhanit, sipas The Guardian.

Pirja e duhanit vret më shumë se 8 milion njerëz në vit, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë./SCAN TV/