Home Biznes Si të zgjeroni biznesin tuaj duke përfituar më shumë nga produktet/shërbimet tuaja...

Si të zgjeroni biznesin tuaj duke përfituar më shumë nga produktet/shërbimet tuaja aktuale?

0
20
?????????????????????????????????????????????????????????

Për të maksimizuar fitimet në produktet tuaja, provoni strategjitë e mëposhtme. Ato tregojnë nëse ka mundësi për më shumë në ato që shisni nga sa keni menduar.

  1. Kërkoni përdorime të tjera për mallrat dhe shërbimet tuaja

Ju i shihni ofertat që bëni për produktet apo shërbimet tuaj përmes një burimi të ardhurash. Kjo është normale. Por a mund të jetë koha për t’i parë me një sy ndryshe?

Ekipi juaj mund të jetë pak subjektiv në fillim për të parë mundësitë e përdorimit të produkteve për më shumë se një funksionim. Fitoni një objektivitet duke marrë feedback rutinë nga klientët tuaj. Ju mund të gjeni disa frymëzime në ato që dëgjoni. Kjo është ajo që ndodhi për CureMetrix, një prodhues software i drejtuar nga IA që interpreton mamografitë më shpejt.

Reklama e sponzorizuar

Me ndihmën e radiologëve, ata zbuluan një vlerë dytësore në ofertën e tyre thelbësore për zbulimin e kancerit të gjirit: Aftësia e algoritmit për të ndihmuar në zbulimin e sëmundjeve të mundshme të zemrës tek gratë. Si rezultat, kompania zgjeroi aftësitë e saj programuese për të zhvilluar cmAngio. Rasti i tyre i përdorimit cmAngio, i cili është ende në zhvillim, zbulon dhe më pas vlerëson faktorët e rrezikut kardio të matshëm në mamografitë. Kjo u jep radiologëve aftësinë për të marrë një përdorim të dyfishtë nga një mamografi e vetme.

Atëherë, si mund ta bëni këtë vetë? Mendoni për feedback-un nga përdoruesit besnikë për shumë mënyrat se si ata e përdorin produktin tuaj. Ju mund të habiteni nga ajo që do të dëgjoni.

  1. Inkurajoni eksperimentimin midis konsumatorëve

Përveç se të pyesni klientët se si po i përdorin produktet tuaja, inkurajojini ata të eksperimentojnë vetë. Ju mund ta drejtoni audiencën tuaj të eksplorojë një produkt.

Alka-Seltzer e bën këtë në një mënyrë argëtuese. Ekipi i zhvillimit dhe hulumtimit të produkteve të Bayer dëshiron të rrisë besueshmërinë shkencore të Alka-Seltzer. Në të njëjtën kohë, kompania padyshim që dëshiron të rrisë shitjet. Si pasojë, ata i kanë kushtuar një hapësirë në website e Alka-Seltzer për eksperimente shkencore.

Në dukje, Bayer nuk i inkurajon qartë lexuesit për të blerë më shumë produkte. Sidoqoftë, thirrja për veprim është shumë e qartë. Kjo është një mënyrë e zgjuar për të siguruar që familjet të mbajnë disa Alka-Seltzer në depo dhe jo vetëm për lehtësimin pas darkës.

Mos kini frikë të grumbulloni bazën tuaj të klientëve në një drejtim specifik. Ata mund të kenë nevojë për një ndihmë të vogël duke menduar jashtë kornizave. Nëse jeni të suksesshëm, mund të krijoni një burim të ri pasiv të të ardhurave. Bonus pikë nëse ndiqni ato blerje “pasive”.

  1. Shkoni me rrjedhën kur një trend i paparashikuar rritet

Ju keni një strategji të marketingut për produktin tuaj. I gjithë ekipi juaj është i kënaqur për të vendosur fushatën tuaj më të fundit dixhitale. Pastaj, ndodh e papritura: Një audiencë krejtësisht e ndryshme fillon të blejë artikujt tuaj. Në vend që ta shihni këtë si një anomali, mbështetuni në këtë drejtim.

Gjithmonë prisni të papriturën kur bëhet fjalë për zgjerim. Audienca juaj e synuar mund të mos jetë synimi juaj i vërtetë në fund të fundit, por ju duhet të jeni gati të përshtateni me erërat e ndryshimit.

Pavarësisht se çfarë keni ndërtuar ose krijuar, të tjerët gjithmonë do ta shohin atë në një prizëm tjetër. Kjo mund të përfshijë këdo nga një klient te anëtari më i ri i ekipit tuaj të marketingut ose shitjeve. Shikoni nëpër sytë e tyre herë pas here dhe dëgjoni se çfarë thonë ata. Ju mund të keni potencial të madh rritje në duart tuaja, edhe pa bërë ndonjë ndryshim të madh në formacionin e produktit tuaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here