25 amerikanët më të pasur paguan pak ose asgjë si taksa federale të të ardhurave nga 2014 – 2018

0
25

Grupi i njerëzve më të pasur në SH.B.A. ka arritur të krijojë një normë të tyre tatimore. Miliarderë si Jeff Bezos dhe Elon Musk madje kanë arritur të mos paguajnë asgjë në taksat federale të të ardhurave për vite të caktuara tatimore.

Nga 2014 në 2018, 25 amerikanët më të pasur rritën vlerën e tyre kolektive me $401 miliardë, por paguan vetëm 3.4% të të ardhurave si taksa federale, sipas raportit të ProPublica, i cili analizon dokumentet nga Shërbimi i Brendshëm i të Ardhurave. Kjo është 6.6% më e ulët se kllapa më e ulët e taksave e përshkruar nga qeveria.

Shumë prej tyre arritën të shmangin pagimin me norma më të larta duke shfrytëzuar boshllëqet në kodin e taksave. Aktualisht në SH.B.A., të ardhurat e punës tatohen më shumë sesa kapitali dhe të ardhurat e biznesi – fitimet tatohen kur kërkohet kthimi i taksave të një individi.

Reklama e sponzorizuar

Në vitin 2007, Jeff Bezos nuk pagoi asnjë taksë federale mbi të ardhurat, pavarësisht dyfishimit të çmimit të aksioneve të Amazon në të njëjtin vit. Në vitin 2011, Bezos nuk pagoi asgjë përsëri dhe në vend të kësaj, atij iu dha një kredi tatimore prej $ 4,000 për fëmijët e tij. Në vitin 2018, Elon Musk gjithashtu pagoi $0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here