Bitcoin arrin në nivelin më të ulët në tre muaj, ndërsa Elon Musk i ‘shtyn investitorët të largohen’

0
36

Bitcoin ra në nivelin më të ulët prej tre muajsh të hënën ndërsa investitorët shisnin kriptovalutat në prag të aludimeve të shefit të Tesla, Elon Musk, gjatë fundjavës që prodhuesi i makinave po konsideron ose mund të ketë shitur disa nga Bitcoinët e tij.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, në përgjigje të një llogarie të paverifikuar në Twitter, sipas së cilës – ndër tjerash – pronarët e Bitcoinëve “do të godasin veten” në tremujorin e ardhshëm kur të mësojnë se Tesla ka shitur pjesën e aseteve të Bitcoin, Musk i ishte përgjigjur me “me të vërtetë”.

“Me sasinë e urrejtjes që Elon Musk po merr, nuk do ta fajësoja atë”, thuhej në pjesën e dytë të postimit.

Reklama e sponzorizuar

Megjithatë, nuk është e qartë nëse ai po konfirmonte shitjet apo nëse ai i referohej “pjesës së dytë të postimit”.

Ndryshe, Musk ka rritur tregjet e kriptovalutës me entuziazmin e tij, por kohët e fundit ka penguar tregtinë duke u shkuar në favor të Dogecoin.

Bitcoin ra më shumë se 9 për qind të hënën deri në 42,185 dollarë, niveli më i ulët që nga 8 shkurti, ndërsa ether, i lidhur me bllokimin e Etherumit, ra edhe më shumë deri në 3,123,94 dollarë. Dogecoin ra gati 7 për qind në 0.48 dollarë dhe të tre janë nën rekordet e fundit.

Ndërkohë, siç vënë në pah mediet, javën e kaluar, Musk tha se Tesla do të ndalonte marrjen e Bitcoin si pagesë, për shkak të shqetësimeve mjedisore në lidhje me përdorimin e energjisë për të përpunuar transaksionet.