Tesla shtyn deri në vitin 2022 hapjen e fabrikës së re evropiane

0
13

Fabrika e re evropiane e gjigantit të veturave, Tesla, nuk pritet të fillojë prodhimin deri në fund të janarit 2022.

Shefi ekzekutiv Elon Musk i ka dhënë ekipit përgjegjës për fabrikën edhe gjashtë muaj për të përfunduar projektin, sipas burimeve të Automotive News.

Tesla kishte thënë më 26 prill se prodhimi është në rrugën e duhur për të filluar në fund të vitit 2021, pasi fillimisht synuan muajin korrok. Por do të ketë një vonesë të mëtejshme për shkak të problemeve në bërjen e fabrikës gati për prodhimin e paketës së baterive dhe marrjen e miratimit rregullator.

Prodhimi i baterisë nuk do të fillojë në fund të vitit, kanë thënë burimet. Por ndërtimi i strukturës kryesore të fabrikës, së bashku me dyqanin e shtypit dhe dyqanin e bojrave, ka bërë progres mirë, sipas burimeve.

Tesla ka bërë ndryshime në një aplikacion planifikimi që duhet të miratohet para se të fillojë prodhimin. Aplikimi i rishikuar do të thotë se do të ketë një raund tjetër të konsultimit publik, duke shtyrë aprovimin rregullator.

Reklama e sponzorizuar

Tesla planifikon të ndërtojë deri në 500.000 vetura në fabrikë, duke filluar me Modelin Y. Do të punësojë 12.000 njerëz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here