Gjermania urdhëron Deutsche Bank të kujdeset më shumë për parandalimin e pastrimit të parave

0
12

Rregullatori financiar gjerman BaFin ka urdhëruar Deutsche Bank të miratojë masa mbrojtëse të mëtejshme për të parandaluar pastrimin e parave.

Në vitin 2018, BaFin ndërmori hapin e jashtëzakonshëm të instalimit të auditorit KPMG si një monitor i veçantë në Deutsche Bank për të mbikëqyrur përparimin në kontrollet e pastrimit të parave. Tani, BaFin po zgjeron mandatin e KPMG.

BaFin njofton se dëshironte kontrolle të përmirësuara veçanërisht në lidhje me “rishikimet e rregullta të klientëve”, duke aplikuar gjithashtu për bankën korresponduese dhe monitorimin e transaksioneve.

Lajmi vjen në fund të një jave të mirë për Deutsche Bank. Ajo postoi fitimin e saj më të mirë tremujor në shtatë vjet – pas viteve të humbjeve – dhe çmimi i aksionit u rrit në nivelin më të lartë në tre vjet.

Banka tha në një deklaratë se po përmirësonte kontrollet e saj por “ne jemi gjithashtu të vetëdijshëm se ka ende punë për të bërë”.

Reklama e sponzorizuar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here