Dubai Expo shpreson dhe planifikon të tërheqë 25 milionë vizitorë

0
57

Dubai po përgatitet për World Expo, event që duhej të mbahej para një viti. Eventi mbahet çdo 5 vjet me ekspozita që shfaqin qindra shtete në pavionet e tyre, duke treguar më të rejat nga teknologjia dhe arkitektura. Para se eventi të shtyhej nga pandemie, organizatorët kanë shprehur pritshmëritë e tyre pë 25 milionë vizitorë gjatë panairit 6 mujor ndërkombëtar. Sidoqoftë, plani i ardhshëm ësthë që ai të mbahet nga 1 Tetori 2021 – 31 Mars 2022.

Me gjithë kufizimet në udhëtime dhe bllokimet e fundit në disa pjesë të Europës, Reem Al Hashimy, Drejtori i Përgjithshëm i Dubai Expo 2020, thotë se ata po mbajnë në shënjestër para-pandeminë.

“Bota ka kaluar nëpër këto ndërrime galaktike gjatë vitit të kaluar, por tani me vaksinat që po përhapen, ne besojmë se situata do të rregullohet deri në Tetor. Ne besojmë se situata do të jetë shumë më pozitive deri atëherë”.

Reklama e sponzorizuar

Eshtë një parashikim optimist për një ngjarje që mbështetet në turizëm, kur pjesa më e madhe e botës ka ulur udhëtimet ndërkombëtare. Por, konferencat e ndryshme personale dhe shfaqjet tregtare të mbajtura në qytet gjatë muajve të fundit i kanë bërë organizatorët më shpresëdhënës.

Organizatorët gjithashtu presin që nivelet e vaksinimit të rriten globalisht gjatë verës – gjë që do t’u jepte njerëzve besim për të filluar përsëri udhëtime ndërkombëtare.

Dubai Expo po faturohet si ngjarja më e madhe që do të mbahet në botën arabe. Për Emiratet e Bashkuara Arabe, ngjarja e shfaqjes vjen në një kohë kur ajo po përpiqet të rekuperohet nga një nga recesionet e saj më të këqija në pesë dekada.

Vitin e kaluar, ekonomia u tkurr me 6.6% edhe ndërsa qeveria njoftoi një seri reformash për të tërhequr investime dhe për të ndihmuar bizneset. Disa nga këto hapa kanë filluar të tregojnë rezultate me Fondin Monetar Ndërkombëtar, duke përditësuar parashikimin e rritjes për Emiratet e Bashkuara Arabe në 3.1% për 2021.

Autoritetet po vendosin shpresat e tyre në World Expo për të tërhequr turistë në një numër të madh që do të ndihmonin përshpejtimin e rimëkëmbjes ekonomike. Miliarda dollarë janë derdhur në projekt që kur Emiratet e Bashkuara Arabe fituan ofertën për të organizuar panairin ndërkombëtar në 2013.

Faktet kryesore nga Dubai World Expo

  • Më shumë se 190 vende do të marrin pjesë, në veprimtarinë e parë të tillë që do të mbahet në Lindjen e Mesme
  • Expo pritet të rrisë ekonominë e Dubait me 33 miliardë dollarë dhe të krijojë deri në 300,000 vende pune
  • Faqja përfshin 4.3 km katrorë, ose 613 fusha futbolli, dhe Expo do të ketë stacionin e vet të metrosë
  • Uber do të testojë makina fluturuese gjatë ngjarjes
  • Rreth 90% e materialeve të përdorura në ndërtim do të përdoren për të krijuar ndërtesa të përhershme më pas