Zemaj: Masat e reja do të ndërmerren varësisht nga numri i të infektuarve

0
77

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj dhe ushtruesi i detyrës së drejtorit të Shërbimit Spitalor Klinik Universitare të Kosovës, Valbon Krasniqi, janë duke raportuar në Komisionin për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale.

Zemaj ka paralajmëruar masa të reja, varësisht prej numrit të rasteve, duke shtuar se nuk do të ketë zbutje të masave.

Ai ka thënë se rënia e rasteve me COVID-19 ka ardhur për shkak të masave të cilat janë ndërmarrë.

Reklama e sponzorizuar

“Bashkë me Kryeministrinë, Qeverinë, Institutin dhe akterët e kyçur në luftë po ndërmarrim masa. Burime të infeksioneve janë shpërndarë dhe duhet punojmë të gjithë për të arritur synimin e përbashkët pozitë e opozitë. Këto dy javë janë mjaft sfidues ndaj ju ftoj për përkrahje. Me trendin aktual nënkuptohet se do të jenë në fuqi masat e ndërmarra nga qeveria në nëntor. Bazuar në numrin e të infektuarve dhe shtrirjes së infeksionet mund të shohim për masa të reja. Për shkak të masave të marra është stagnuar numri. Ndaj këto masa duhet të vazhdojnë për të pasur ulje të lakores së rasteve me infeksion. Shqetësuese mbetet e që është përkushtimi jonë është edhe ulja e numrit të vdekurve”, ka thënë ai.

Anëtarja e komisionit, Albena Reshitaj, ka kërkuar sqarim lidhur me mungesën e oksigjenit në spitale, duke pyetur se a ka raste për përdorim të oksigjenit të dyshimtë

“Ne si komision kemi mungesë të dhënash andaj kërkojmë nga administrata juaj të na dërgojë të dhënat për secilën komunë se sa është numri i rasteve pozitive dhe vdekjeve. Jemi në fund të vitit dhe karakterizohet me lëvizje më të mëdha. Do të ishte mirë të flisnit se cilat do të jenë rrugët që do të punohet. A do të ketë kufij të hapur për diasporën. Preokupimi tjetër është mospërfshirja në pagat shtesë për disa kategori. A pritet edhe këta të përfshihen? Këto kategori po punojnë pandërprerë në këtë kohë. Çështje tjetër është aspekti epidemik në vend. Në Angli është shënuar një variant i ri i virusit. Ministër a janë bërë hulumtime dhe a janë evidentuar rastet në Kosovë. Me datën 11 nëntor SHSKUK ka njoftuar se komiteti ka vendosur të pezulloj punën në ambulancat specialistike në QKUK. Si erdhi deri te ky vendim. Ku gjendemi sa i përket vaksinën anti-covid, kur do të vijë në Kosovë?”, ka pyetur ajo.