Dallimi mes buxhetit të planifikuar dhe të hyrave – 800 milionë euro

95

Ministrja e Financave Hykmete Bajrami tha se dallimi mes buxhetit të planifikuar prej 2.6 miliardë euro dhe të hyrave është rreth 800 milionë euro.

Sipas saj, të hyrat pritet të jenë 1.786.000.

“800 milionë euro është diksrepanca dhe kjo duhet të mbulohet nga emetimi letrave me vlerë, huazimi i brendshëm, i jashtëm dhe nga Trusti”, ka thënë Bajrami në seancën e jashtëzakonshme.

Ajo pak para votimit të projektligjit të buxhetit, tha se gjendja financiare në Kosovë është më e vështira deri më tash.

“Gjenda është shumë e rëndë, kemi rënie drastike, do të kemi 230 milionë euro më pak hyra deri në fund të vitit, kurse harxhimet për shkak të pandemisë po rritën dita-ditës. Neve na ka goditur më shumë, pasi nuk kemi rezervë”, ka thënë Bajrami.