Reagojnë në Serbi, pasi Albin Kurti tha se do t’i padisë për gjenocid

0
75

I mandatuari për kryeministër, Albin Kurti ka thënë se do të bëhet gati padi kundër Serbisë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë për krimet e kryera në Kosovë.

Kjo deklatatë e tij ka nxitur reagime në Serbi.

Ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin ka thënë për Veçernje Novosti se ”që nga ardhja e bashkësisë ndërkombëtare në Kosovë, më shumë se një mijë serbë janë vrarë dhe se askush nuk është mbajtur përgjegjës, dhe më shumë se 200,000 janë dëbuar”.

Reklama e sponzorizuar