Ministri i Brendshëm: Menaxhmenti i ANP’së duhet t’i evitojë shkeljet, përndryshe aeroporti s’ka si të funksionojë

97

Për grevën në Aeroportin Ndërkombëtar “Adem Jashari”, ka ndërhyrë edhe Ministria e Punëve të Brendshme. Kjo e fundit identifikuar 11 shkelje nga ANP për të cilat është kërkuar intervenim urgjent, në të kundërtën do të pezullohet aktiviteti i aeroportit. Ministri i brendshëm, Ekrem Mustafa, ka thënë për Express se Aeroporti nuk është mbyllur.

“Nuk e kemi mbyll aeroportin, kjo ka ndodh për shkaqe të grevës. Ministria e Punëve të Brendshme i ka identifiku 11 shkelje që i ka bërë menaxhmenti, nëse të njëjtit nuk i evitojnë shkeljet nuk ka se si  të funksionojë aeroporti. Ne ua kemi tërhequr vërejtjen, menaxhmeti është i obliguar me dhanë përgjigjje, disa nga shkeljet i kanë evitu…Nëse nuk i respektojnë procedurat nuk munden me funksionu, sepse nuk guxojmë me rreziku sigurinë ndërkombëtare” , tha Mustafa

Njëra nga shkeljet ka qenë edhe bartja e pakontrolluar e valigjeve nga punëtorët e Aeroportit.

Ndërkohë, dy fluturime janë anuluar të cilat ishin paraparë që sot të fluturojnë nga Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës. Ato janë realizuar nga Shkupi, mëson Gazeta Express. E gjithë kjo si pasojë e grevës që punëtorët e ANP-së janë duke e mbajtur që tre ditë.

E greva e punëtorëve të Aeroportit Ndërkombëtar “Adem Jashari” në Prishtinë po vazhdon edhe sot, kjo pasi përpjekjet për të dialoguar me menaxhmentin rreth kërkesave të tyre, deri më tash nuk kanë treguar rezultate.

“Nëse në dy ditët e mëparshme kemi pasur grevë njëorëshe, respektivisht dyorëshe, sot greva do të zgjasë 6 orë. Ajo do të nisë në orën 08:00 dhe do të përfundojë në orën 14:00.

Pesë kërkesat e tyre kyçe të punëtorëve karshi menaxhmentit të Aeroportit të Prishtinës janë kompensimi dhe benefitet për rrezikshmërinë, të eliminohen dallimet në pagesë në rastet ku punëtorët kanë detyrat dhe përshkrimin e njëjtë të punës, orët e njëjta të punës duke ngritur pagat e ulëta në nivelin e barabartë me kolegët, pagesën për përvojë të punës, orët e punës gjatë vikendit të paguhen, si dhe pagesa e shujtës”.

Në dy ditët e mëparshme, greva ka shkaktuar vonesa dhe tollovi në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës, duke bërë që shumë fluturime të shtyhen.